Ursvik ultra 

Natten mellan 21-22 mars sprang jag Mila Ursvik ultra 45 km. Start klockan 03.00. Hjältarna som sprang 75 km startade 00.00 så det var redan ett gäng ute på banan. Det handlade om tre varv a 15 km på extrembanan som är ganska tung om man lägger lite fart bakom och tar mer än ett varv. 

Jag fick tre-fyra timmars sömn innan det var dags att käka frukost vid 00. Packade ihop mina grejer och småsprang till Årsta centrum för att ta ut pengar. Möter människor på väg hem från krogen… Tillbaka hem för att få skjuts av Kent som också skulle springa. Vi skämtade om att skulle springa om mig sista milen och så blev det också. 

I Ursvik spenderade vi någon timme i ett omklädningsrum, tror det var ungefär -6 och det hade varit en pina att vänta utomhus. Starten gick och jag öppnade i vanlig ordning. Genomförde loppet helt solo men hade en löpare strax bakom mig första varvet. Svårt att bedöma avstånd då man bara ser pannlampans sken fladdra i mörkret. 

Första varvet gick 1.14 vilket var alldeles för snabbt. Tanken var att ligga på 1.20 per varv. På andra varvet blev jag av med efterföljande löpare. Solen gick upp och pannlampan behövdes bara på halva varvet. När jag närmade mig mål och 30 km kände jag att det här inte skulle gå så bra på sista varvet. Hade svårt att få i mig energi och vätska. Vattenflaskorna hade frusit och dessutom läckt så mitt yttre lager av kläder var som en isklump. Andra varvet gick på 1.20. 

På tredje varvet gick det tungt och efter 6-7 km kom Kent och sprang förbi. Som beräknat alltså… Det handlade om överlevnad och jag fick fortfarande inte i mig något. Jag gick i mål på 4.01.30 och placerade mig på plats sju som sedan blev placering sedan någon lirare från Team nordic trail tydligen fuskat. 

Nöjd med att ha tagit mig runt och nöjd med att ha sprungit fyra timmar i terräng. Inte så nöjd med att jag öppnade för hårt och hade svårt med energiintag. 

Kul upplevelse hur som helst. Tack alla som var inblandade! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s